Ποια εκπαιδεύει η NASA για να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα πατήσει στον Άρη

0 6

Η 17χρονη Alyssa Carson, ένα κορίτσι από τη Λουζιάνα, φαίνεται να είναι η εκλεκτή της NASA για να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα πατήσει το πόδι του στον Άρη, παρόλο που η ομοσπονδιακή εταιρία δεν επιτρέπει να λαμβάνουν μέρος σε προγράμματά της άτομα που δεν έχουν κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Ποια είναι όμως τα προσόντα που διαθέτει η νεαρή εκπαιδευόμενη και αποτελεί εξαίρεση; 

Η Alyssa έγινε από νωρίς το πρώτο άτομο που ολοκλήρωσε το NASA Passport πηγαίνοντας και στα 14 κέντρα επισκεπτών. Επίσης, είναι το νεαρότερο άτομο που θα αποφοιτήσει από την ακαδημία Advanced Possum, παίρνοντας κι επίσημα την πιστοποίηση για να ταξιδέψει στο διάστημα, κάτι που για πολλούς αποτελεί όνειρο.

Η 17χρονη που θέλει να γράψει ιστορία μελετά τα μαθήματά της σε τέσσερις ξένες γλώσσες (αγγλικά, κινεζικά, γαλλικά και ισπανικά). Σε δημόσιες διαλέξεις για να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου για το διάστημα ενθαρρύνει τα νέα παιδιά λέγοντας: «Πάντα να ακολουθείτε τα όνειρα σας και μην αφήνετε κανέναν να σας τα στερήσει».

 Σε ερώτηση για το ποιοι αποτελούν έμπνευση για εκείνη απαντά: «Ολοι οι αστροναύτες, ειδικά οι γυναίκες που έφτιαξαν τον δρόμο που θέλω να ακολουθήσω».

Αισιοδοξεί να συμμετέχει στην πρώτη ανθρώπινη αποστολή της NASA που θα πραγματοποιηθεί το 2033.

Τα social media πάντως βρίθουν από φωτογραφίες και video με την Αlyssa να προετοιμάζεται σκληρά για να το όνειρό της.

 «Πολλοί νέοι θέλουν να γίνουν δάσκαλοι ή πρόεδρος των ΗΠΑ. Με το δρόμο που ακολουθώ εγώ , όμως, σε περίπτωση που γυρίσω από ενδεχόμενο ταξίδι στον Άρη, θα μπορώ να γίνω και δάσκαλος και πρέοδρος» δηλώνει χαρακτηριστικά. 

 

Πηγή: Daily Mail 

Σχόλια
Ενημερώνονται...
banner