Τουρκία: Θα αγοράσουμε και Patriot και S-400

0 8

Τουρκία: Θα αγοράσουμε και Patriot και S-400

Η τουρκική προεδρία επισήμανε ότι δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο και για τις δύο αγορές και μέσω του εκπρόσωπου τύπου της, Ιμπραήμ Καλίν τόνισε: «Το σύμφωνο αγοράς των S-400 έχει συναφθεί και οι πρώτες συστοιχίες αναμένεται να παραδοθούν τον Οκτώβριο. Η προσφορά των Αμερικανών να μας πουλήσουν τους Πάτριοτ δεν αλλάζει τίποτα προς αυτήν την κατεύθυνση, διότι δεν θεωρούμε το ένα σύστημα ως μια εναλλακτική προς το άλλο».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ενέκριναν στις 19 Δεκεμβρίου την πώληση των πυραύλων Patriot, στοχεύοντας ταυτόχρονα στο να αποτρέψουν την Άγκυρα να αγοράσει το ανταγωνιστικό σύστημα της Ρωσίας. Μάλιστα σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει ότι έδωσε τη συγκατάθεση του για την αγορά των 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτή η απόφαση προσφέρει μια «εναλλακτική» για το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400, το οποίο η Άγκυρα παρήγγειλε παρά τις αμερικανικές προειδοποιήσεις, είχε αναφ΄ρει πριν λίγο καιρό στο εκπρόσωπος τύπου της αμερικανικής διπλωματίας.

«Προειδοποιήσαμε την Τουρκία ότι η πιθανή αγορά του συστήματος S-400 θα μπορούσε να θέσει εν αμφιβόλω την αγορά από την Άγκυρα των αμερικανικών καταδιωκτικών F-35 και να επιφέρει κυρώσεις εκ μέρους των ΗΠΑ», είχε συμπληρώσει ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης: Η μήνυση της Alpha Bank που «καίει» τον Λαυρεντιάδη

Τουρκία: Θα αγοράσουμε και Patriot και S-400
01
Τουρκία: Θα αγοράσουμε και Patriot και S-400

Δείτε το εδώ

Σχόλια
Ενημερώνονται...
banner