Σομαλία: 37 μέλη της οργάνωσης Σεμπάμπ σκοτώθηκαν από αμερικανική αεροπορική επιδρομή

0 2

Σομαλία: 37 μέλη της οργάνωσης Σεμπάμπ σκοτώθηκαν από αμερικανική αεροπορική επιδρομή

Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί, που έγιναν τη Δευτέρα, όχι μακριά από το Ντεμπάτσιλε, δεν προκάλεσαν «θανάτους ή τραυματισμούς μεταξύ των αμάχων», διαβεβαίωσε το μικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την Αφρική (USAFRICOM).

«Εκτιμούμε αυτή τη στιγμή ότι το πρώτο πλήγμα είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 27 μαχητές», ανέφερε η AFRICOM, προσθέτοντας ότι ο βομβαρδισμός αυτός ήταν «σχεδιασμένος από καιρό».

Το δεύτερο πλήγμα στοίχισε τη ζωή σε άλλους 10 μαχητές, σύμφωνα με το διοικητήριο που είναι αρμόδιο για την Αφρική.

Αυτοί οι βομβαρδισμοί «ακριβείας», που εξαπολύθηκαν στο πλαίσιο της αμερικανικής «υποστήριξης» προς τη σομαλική κυβέρνηση, «μειώνουν τη δυνατότητα της Σεμπάμπ να προετοιμάζει μελλοντικές επιθέσεις, αποσταθεροποιούν το δίκτυο επιρροής της και περιορίζουν τα περιθώρια ελιγμών της στην περιοχή», κατά τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.

Στα μέσα του Οκτωβρίου, ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι σε έναν αεροπορικό βομβαρδισμό που εξαπέλυσε σκοτώθηκαν 60 μέλη της Σεμπάμπ, οργάνωσης η οποία έχει ορκιστεί πίστη στην Αλ Κάιντα. Επρόκειτο για τον πιο πολύνεκρο βομβαρδισμό που έχουν κάνει οι δυνάμεις της Ουάσιγκτον εναντίον της Σεμπάμπ από την 21η Νοεμβρίου 2017, όταν είχαν σκοτωθεί 100 «τρομοκράτες», πάντα κατά τον αμερικανικό στρατό.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Δείτε το εδώ

Σχόλια
Ενημερώνονται...
banner