Να γιατί τελικά οι γυναίκες είναι πιο εγκεφαλικές από τους άντρες

0 1

Να γιατί τελικά οι γυναίκες είναι πιο εγκεφαλικές από τους άντρες

Οι επιστήμονες απέδειξαν τις διαφορές και είναι εντυπωσιακές …

Είναι συχνό το φαινόμενο στις σχέσεις να διαμαρτύρονται οι ότι είναι αδύνατον να μας καταλάβουν ενώ οι γυναίκες παραπονιόμαστε ότι οι άνδρες, ειδικά όταν βρίσκονται σε μακροχρόνια σχέση, δεν μας ακούνε και δεν μας καταλαβαίνουν. Οι άνδρες και οι γυναίκες τείνουν να προσεγγίζουν τα προβλήματα με διαφορετικό τρόπο και να έχουν τους δικούς τους κώδικες επικοινωνίας.

Οι ερευνητές στο Πανεπιστημίου του Τέξας οδηγήθηκαν στο πόρισμα, μετά τη και τη σύγκριση 46.000 εγκεφαλογραφημάτων εθελοντών από εννιά διαφορετικές κλινικές. Παρατήρησαν σε ποιες περιοχές του εγκεφάλου η ροή του αίματος αυξανόταν κατά τη διάρκεια διαφορετικών δραστηριοτήτων αλλά και της ξεκούρασης. Με αυτόν τον τρόπο εντόπισαν τις 128 διαφορετικές εγκεφαλικές περιοχές. Από αυτές, οι κόκκινες είναι εκείνες στις οποίες οι γυναίκες εμφάνισαν αύξηση της ροής του αίματος και οι μπλε, αντίστοιχα, αυτές που η ροή αυξήθηκε στους άντρες. Οι κόκκινες περιοχές σχετίζονται με τη συγκέντρωση, τις παρορμήσεις μας και τα συναισθήματα. Αυτό σημαίνει ότι οι παρουσιάζουν μεγαλύτερη ενσυναίσθηση, διαίσθηση και αυτοέλεγχο, ενώ έχουν μία τάση να δουλεύουν καλύτερα ομαδικά και είναι ικανές να φροντίζουν τους άλλους.

Ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνα είναι επιρρεπείς στην κατάθλιψη, σε αγχώδεις διαταραχές και στη νόσο Αλτσχάιμερ. Αντίθετα, η αύξηση της ροής του αίματος στις μπλε περιοχές υποδεικνύει πως οι άντρες έχουν καλύτερο συντονισμό, οπτική κατανόηση και τα πηγαίνουν καλύτερα στις σωματικές δραστηριότητες. Όμως το «ισχυρό» φύλο έχει λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσει Αλτσχάιμερ, αλλά είναι αρκετά πιθανό να νοσήσει από ADHD, δηλαδή διάσπαση προσοχής, ενώ οι ερευνητές επισημαίνουν ότι οι άντρες είναι κατά 1.400% πιθανότερο να καταλήξουν στη φυλακή.

Πηγή φωτογραφίας: unsplash.com

Πηγή: Plus.Queen.gr

Δείτε το εδώ

Σχόλια
Ενημερώνονται...
banner