Κρίση στην Ιταλία: Ο Κόντε απαιτεί από τον Σαλβίνι να εξηγήσει γιατί ρίχνει την κυβέρνηση

0 4

Κρίση στην Ιταλία: Ο Κόντε απαιτεί από τον Σαλβίνι να εξηγήσει γιατί ρίχνει την κυβέρνηση

AP Photo

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε

επικεφαλής του συγκυβερνώντος κόμματος της Λέγκας

Ματέο Σαλβίνι, οφείλει να εξηγήσει στον ιταλικό λαό γιατί αποφάσισε να ρίξει την κυβέρνηση συνασπισμού με το Κίνημα Πέντε Αστέρων

Ο Σαλβίνι, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών, διεμήνυσε την Τετάρτη (8/8) ότι η κυβέρνηση έχει «τελειώσει» και απαίτησε να προκηρυχθούν νέες εκλογές.

«Δεν επαφίεται στον υπουργό Εσωτερικών να συγκαλεί το κοινοβούλιο ή να ορίζει την ατζέντα μιας πολιτικής κρίσης», σύμφωνα με τον Κόντε, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι θα πάει στο κοινοβούλιο ώστε να εξασφαλίσει πως «η κρίση που προκάλεσε (ο Σαλβίνι) θα είναι η πιο διάφανη στην ιστορία της Δημοκρατίας (της Ιταλίας)».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Ο Κόντε, ο οποίος θεωρείται πως βρίσκεται πιο κοντά στο M5S (Κίνημα Πέντε Αστέρων), πρόσθεσε ότι δεν μπορεί πλέον να ανέχεται τις επιθέσεις του Σαλβίνι εναντίον των άλλων υπουργών και τον κατηγόρησε πως απλώς επαναλαμβάνει «συνθήματα» προς άγραν ψήφων.

«Οφείλει να εξηγήσει στους ψηφοφόρους που πίστεψαν την υπόσχεση ότι θα ερχόταν αλλαγή τους λόγους που τον οδήγησαν να διακόψει πρόωρα και αιφνίδια το κυβερνητικό έργο», επέμεινε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Δείτε το εδώ

Σχόλια
Ενημερώνονται...
banner