Χύμα Αρώματα στην Ελλάδα

Πότε, πως και γιατί!

0 256
Τα χύμα αρώματα είναι αρώματα τα οποία είναι απομιμήσεις-αντιγραφές των γνωστών επωνύμων οίκων αρωμάτων. Έγιναν μόδα από το 2010, τη χρονιά που ξεκίνησαν να φαίνονται τα οικονομικά προβλήματα στη χώρα μας. Ο κόσμος στράφηκε σε κάτι πολύ πιο οικονομικό από τα αυθεντικά αρώματα. Για αυτό και πλέον είναι χιλιάδες τα αρωματοπωλεία στην χώρα μας.
Τα πιο γνωστά και διαδεδομένα αρώματα συνήθως θα τα βρείτε σε όλα τα αρωματοπωλεία. Και τα πιο παλιά αλλά και τα πιο καινούργια. Επίσης, με λίγο ψάξιμο οι καταναλωτές μπορούν να βρουν σε συγκεκριμένα αρωματοπωλεία, αρώματα που έχουν καταργηθεί από το εμπόριο. Διότι  μπορεί να καταργήθηκαν ως αυθεντικά, αλλά ως απομίμηση συνεχίζουν να υπάρχουν.
Ωστόσο,  δεν έχουν όλα τα αρωματοπωλεία την ίδια ποιότητα. Τα χυμα αρωματα χωρίζονται σε κατηγορίες όπως και τα αυθεντικά. Οι κυριότερες κατηγορίες είναι οι eau de toillette και eau de parfum. Αυτό σημαίνει για την πρώτη κατηγορία ότι είναι πολύ ελαφριά η μυρωδιά του αρώματος(δηλαδή μικρή περιεκτικότητα σε καθαρό άρωμα), ενώ η δεύτερη κατηγορία  είναι πολύ ενισχυμένη( μεγάλη περιεκτικότητα σε καθαρό άρωμα).  Όσο πιο ενισχυμένο είναι ένα άρωμα, τόσο μεγαλύτερη διάρκεια θα έχει.
Πολλά αρωματοπωλεία πωλούν τα αρώματα τους για ενισχυμένα, ενώ δεν είναι καθόλου ενισχυμένα, κι έτσι σε διάρκεια 15 με 20 λεπτών το άρωμα έχει εξατμιστεί. Λίγα είναι τα αρωματοπωλεία που πουλούν αρώματα πραγματικά eau de parfum, πολύ ενισχυμένα δηλαδή.
Επίσης, καλό θα ήταν οι καταναλωτές να δίνουν σημασία στα χύμα αρώματα τύπου ως προς την προέλευση τους. Κάποια αρωματοπωλεία εισάγουν αρώματα από Γαλλία, Γερμανία και Ελβετία, τα οποία και εγκρίνονται από τον Ε.Ο.Φ. Δυστυχώς όμως μερικά αρωματοπωλεία εισάγουν αρώματα από Κίνα και Βουλγαρία τα οποία είναι αμφιβόλου ποιότητας.
Σχόλια
Ενημερώνονται...
banner